POLEN IN PLAN ZUID

Olaf Mulder houdt zich vanaf 1995 bezig met muziektheater als dramaturg en librettist. Zijn opleiding als psychoanalyticus vormt daarbij zijn inspiratie.
Hij volgde een theateropleiding bij de Amerikaanse theaterfilosoof Niels Miller.
Hij bewerkte oratoria tot opera’s en klassieke opera’s tot eigentijds muziektheater en schrijft teksten in proza en poëzie bij gedramatiseerde liedprogramma’s.
Drie keer scheef hij een operapastiche voor een productie in Zweden, met hernemingen in Nederland.
Als librettist leverde hij het verhaal voor de kameropera Juliana’s op muziek van René Samson, in 2007 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
In dat zelfde jaar ging de geënsceneerde cantate Kromhout de Werken, op muziek van Sylvia Maessen in première. Deze productie is recent hernomen in het IJmuidense Havenfestival 2013.

In het kader van Theater Na De Dam werd in mei 2014 de opera Het Ware Geweld vier maal uitgevoerd, waarvoor hij het libretto schreef op muziek van René Samson, zie www.operahetwaregeweld.nl

 

 

Als dramaturg werkte hij onder andere samen de regisseurs Claudia Christern, Marcel Sijm, Pieter van Empelen, Xander Straat, Martin Michiel Driessen, Inna van der Hogen, Machteld van Bronkhorst, Marc Pantus, Joke Hoolboom.
Zie verder www.olafmulder.nl